vrijdag 21 februari 2014

Wonder mooie wereld!

Leven we in een wonder mooie wereld? Misschien wel , als we naar de wolken kunnen kijken... Misschien niet als we nu aan KIEV denken...
Trui leerde ons deze week hoe we voor de natuur kunnen zorgen, de verwarming wat lager zetten, met de fiets naar school komen, geen vuile uitlaatgassen, afval sorteren...
We kwamen samen in een MOS activiteit en daar stond een wereldbol ingepakt in wel tien truien!
Iedere klas kon een activiteit doen om de wereld te verlossen van één trui : wij keken met veel plezier in de wolken, en wat konden we daar allemaal ontdekken?

We maakten ook "TRUI", zij leerde ons om zorg te dragen voor de wereld. Samen met de klas van Juf Elise maakten we een pop met een wasdraad vol kleine truien, een spiegelwand om naar onszelf te kijken en wat wij doen voor de natuur.

We maakten bio-soep en dronken die samen met de kleuters van juf Elise op in de buitenklas, een trui meer en de soep maakte ons ook warm!
In de klas konden we in een atlas kijken waar wij wonen, hoe de wereld eruit ziet, waar Hannah wel woont , waar er bergen zijn, waar het vlak is...kleuters zijn enorm geboeid door dit gegeven.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten