zondag 29 september 2013

Herfst in een "mandje"...


Thema : "Het weer"

Maandag mochten alle kleuters van de tweede kleuterklas hun paraplu meebrengen, want deze week zouden we zeker gaan stappen in de regen.
"Juf, wanneer gaan we in de regen stappen? ","Juf, waarom regent het nog niet?"
Deze week dus schitterend weer, geen paraplu nodig... Maar we geven niet op, onze paraplu's blijven hangen aan onze kapstok en op de dag dat het regent dan gaan we stappen.

Toch konden we deze week enorm genieten natuurlijk van het weer, met de hele school zaten we in een schitterende zon tijdens ons moment van waardeopvoeding.
We gingen eikels rapen op dinsdag, en op vrijdag gingen we opnieuw op stap naar de grote kastanjeboom naast Huis Dekeyser. Het was een "bommetjesboom" want zo nu en dan liet die
een bolster vallen, zomaar, en PATS wel vier kastanjes vielen zomaar uiteen!

De herfstdozen gingen mee naar huis, leeg weliswaar
, maar klaar om gevuld te worden met een hele herfstwinkel aan materiaal, Sterre had haar doos al eens terug mee naar de school toen we die open maakten konden we de herfst gewoon "ruiken" !

Toen we terug naar school stapten konden we zien hoe het "oorlog" werd in onze school, zandzakjes vullen, legertenten opzetten, camouflagenetten ophangen, kijken naar de jeep, zien hoe slim de soldaten zijn om hun zandzakken te verplaatsen (houten rekje), aan hun oogjes te zien willen ze dit ook, mondjes open en genieten van een groots opgezet "legerspel", toch gaan onze gedachten honderd jaar toen alles gruwelijke realiteit was !
Geen opmerkingen:

Een reactie posten