maandag 14 januari 2013

Koning Winter is in het land..!

Hallo,
Jawel hier zijn we vlug weer terug hé ?
Maar er gebeuren ook zo'n boeiende dingen om en rond onze school!
Deze morgen was Koning Winter op bezoek,en we gingen even mee in z'n verhaal over de kou, de sneeuw, de ijzel, de kristallen op de ruit, de gladheid, soms gevaar op de baan, maar vooral sneeuwpret.
Vandaag hoorde ik een peuter vragen aan z'n opa : "Opa, is het bij jullie ook leuk? " "Waarom Axl? " "Ligt er ook sneeuw bij jullie? " Bij een volmondige "ja" van de opa ging Axl gewillig mee met opa!
Is het voor iedereen zo leuk in de winter? Misschien hebben de vogels het nu wel wat moeilijker om kruimels , eten, wormpjes te vinden..Wij zullen hen een handje helpen..we hebben enkele weken geleden onze kerstboom buiten gezet, nog steeds heeft hij mooie groene takken, vandaag mochten de kleuters oud brood, mezenbollen, pindanootjes enzo meebrengen. Tot de middag vonden de koolmeesjes, kraaien, roodborstjes de weg niet naar onze "snoepboom" maar de tamtam onder de vogels werkte blijkbaar toch en daar waren ze hoor deze namiddag. Na een winterwandeling met Juf Hilde in de turnles, wat warme chocolademelk waren de kleuters niet meer van het raam weg te krijgen, wat een boeiend spel van smullende vogeltjes. Tot morgen voor een nieuwe dag!
Jullie juf karin

voorzichtig hangen we de mezenbollen in de groene boomWe verkruimelen wat "oud" brood

zouden de vogeltjes ook oude beschuitjes lusten?Ook wij hebben het koud na een speeltijd, gelukkig kunnen we onze handjes warmen aan de steentjesschilderen met "koude" kleuren, het leven op de noordpool

zo boeiend het spel van de smullende vogels

2 opmerkingen:

 1. zo'n mooi vogeltje die de weg vond naar jullie boom; heel leuk idee om dit te doen met de kerstboom trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het is een plezier te zien hoeveel verschillende soorten vogels er op bezoek komen in onze "kerst-snoepjesboom"
  ook "vogels van de zee"

  dank voor je reactie!
  juf karin

  BeantwoordenVerwijderen