zondag 18 november 2012

dag oma, dag opa!


Dag Oma, Dag Opa, Dag Peter, Dag Meter!

We werken nu natuurlijk vooral aan de voorbereidingen van het ouder-en grootouderfeest. Thema deze keer is "piepelotheek" jawel je leest het goed!
We werken rond boeken : kook-woorden-prenten-poëzie-atlas-boeken.
De boeken voor de tweede kleuterklassen waren : "anders dan anders" die gaat vooral over "strepen en bollen" en ook over "kikker is kikker" een boek dat we in september reeds helemaal uitwerkten.(zalig om eens weer achterom te kijken!)

De kleuters brachten deze week ook foto's en "verhalen" van hun grootouders mee. We maakten onze uitnodigingen en zoenden erop los met roodgestifte lippen. De platgezoende brieven brachten we naar de postbus en zoals je straks op de foto's kan zien NET op tijd want daar was de postvrouw.
Een mooiere activiteit rond "mens en samenleving" konden we niet hebben.

Maar er was ook tijd voor een ander "peter-en meterschap" de leerlingen van het vierde leerjaar en wij mochten deze maand de waardenopvoeding verzorgen. Thema : "IK VOEL". Hierbij denk je natuurlijk direct aan alle gevoelens : blij, bang, verdrietig en boos. Wij wilden het vooral positief houden en brachten zelfgeschreven verhalen naar meneertje goed-gevoel ( vierde leerjaar) wij brachten ons welgezindheidsliedje ( zie item op blog liedjes en versjes) "e po é tai tai". Met ritmestokjes zorgden we voor een speciale sfeer. In de zaal was het muisstil, zalig dat samenhorigheidsgevoel tussen de lagere klassen en de kleuterklassen.

Nog een leuke zondag!
Jullie juf karin

foto's van oma en opa

rode zoenen

boek uitwerken : anders dan anders

uitnodiging feest


luisteren naar het boek : "opa is zoek"

werken met ritmestokjes

waardenopvoeding : "ik voel me..."


"ik schilder anders dan anders"

bollen ontdekken in boekjes

en stippen uitknippen voor onze verkleedkleren

geschenk voor oma en opa

Op stap naar de postbus

Brief in de postbus

net op tijd!


daaag brief!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten