donderdag 25 oktober 2012

thema: Sint Maarten

 
Een heel sfeervol thema om uit te werken is : "Sint Maarten", gewoon al de legende. Je eigen mantel in twee delen om een arme mens te helpen is heel mooi. Juf vertelde een verhaal van "Sint maarten en het beertje".

In onze klas wonen ook "spiekpietjes" die verstoppen zich overal in onze klas en bekijken alles wat we doen. Dit GSM-en ze dan door naar de Sint! Dus opletten geblazen...
Op dinsdag hadden we heel wat bezoek in de klas : Juf Candy en Juf Charlotte kwamen kijken hoe het er in onze klas aan toe gaat, later komen zij ook activiteiten geven in ons klasje. In de namiddag hadden we wel een twaalftal zwarte pieten op bezoek.

Woensdag genoten we samen van een lekker ontbijt : we aten boterhammen, smeerden die zelf, en kregen daarbij lekkere warme chocolademelk en ook een chocoladefiguurtje. Het was een kippenvelmoment omdat het zo gezellig was!

En gisteren gingen we dan op herfstwandeling, een lange stapwandeling met enkele leerlingen van het lager, tussendoor kregen we een banaan die ons weer de nodige krachten gaf om de wandeling af te maken. Muisstil was het in onze gang toen we weer "thuis" waren en een drankje konden drinken, bekaf waren ze...maar met rode wangen van de geleverde inspanning.

Straks ga ik weer naar de school want opnieuw staat een boeiende dag te wachten : in de crea-ruimte mogen we aan de tekentafel werken rond sint en piet, we mogen een brief schrijven naar de Sint, en kijken in speelgoedfolders, we mogen ons verkleden en op het podium Sinterklaasliedjes zingen. We mogen zeker GEEN kattenkwaad uithalen want wie weet waar de "Spiekpietjes" zich bevinden. Aan iedereen een leuke vakantie!
Jullie juf karin
 
 
 
we maken een snoeppot


rollenspel : de spiekpietjes

bezoek van de SMIK zwarte pieten

Vol bewondering, of beetje bang?

We leven ons in!

Sint-ontbijt met boterhammen en chocolade


Herfstwandeling samen met de kinderen van de lagere klassen

Griezel-ella

Een gezonde wandeling, dit is genieten


Even rust met een stukje fruit

Allerheiligen

Ik schilder Sint en Piet

Even wachten voor de turnles, we kijken in speelgoedfolders

Spelen op de trap geeft een heleboel mogelijheden

Liedje : "tien zwarte pietjes!"

Ik schrijf alles op voor de sint

Geen opmerkingen:

Een reactie posten