donderdag 11 oktober 2012

een blog van een volle week !

Dag iedereen,
deze week heb ik jullie zoveel te vertellen!
Maandag was een overvolle dag : in de voormiddag kregen we waardenopvoeding : hoe sorteren we afval, we mochten zelfs deelnemen aan een kwis. De klas van juf Katleen en juf Lieve brachten " ik kan meer dan ik denk!". Even dachten we echt dat we superman en superwomen waren.
In de namiddag dolle pret op de kermis.

Vanaf dinsdag hadden we het vooral over "de appel", het is tenslotte herfst he?! In onze crea-ruimte was nog iemand anders hij heet ook Appel maar dan Karel Appel. Daar mochten we een stilleven schilderen van een fruitschaal vol met appels , dit mochten we zelfs doen vanachter een echte tekentafel.
Juf bracht ook stenen appels mee van thuis , helemaal in grijs, en in grijstinten maakten we nog een kunstwerk. Juf is er stapelgek van , ze hangt ze overal op in onze klas.

Wat hadden we een geluk : fruit van de week was ook "een appel". Dit keer niet knabbelen op de appel maar handjes wassen en daarna samen appelmoes maken. ( kijk ook eens bij de liedjes en de versjes !!)
Na het waarnemen en schillen van de appel maakten we samen appelmoes, daarna gezellig allemaal rond één grote tafel opsmullen en dan...jawel, de vaat doen!

In onze schooltas stak juf een schatkist met een pitje van een appel ( ons verhaal van sam en de bloem kan misschien waarheid worden? )

Ach, genoeg gepraat tijd om ons fotoboek te openen :

waarnemen van de appelKarel Appel in wording
naar de kermis

afval sorteren in de praktijk


voor we koken eerst handjes wassen !
jawel, afwassen moet ook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten